18 Nisan 2012 Çarşamba

''YUNUS EMRE ORATORYOSU'' ABD YOLCUSU

Devlet Opera ve Balesi(DOB) Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen şefliğindeki Türksoy Senfoni Orkestrası ve Amerikan Jonathan Griffith Singers Topluluğu, eseri 23 Nisan'da New York, 25 Nisan'da da Washington'da seslendirecek.


Yunus Emre Oratoryosu'nun ABD'de sahnelenecek olması dolayısıyla Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un yanı sıra telekonferans sistemiyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen katıldı.

Toplantıda, Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov, Ahmet Adnan Saygun'un önemli eserlerinden ''Yunus Emre Oratoryosu''nun, 54 yıl sonra ikinci kez Amerika kıtasına taşınacağını söyledi.

Türksoy'un ''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz'' felsefesi ile çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Kaseinov, ''Yunus Emre Oratoryosu''nu New York ve Washington'da sanatseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Yunus Emre Oratoryosu'nun yeniden ABD'de sahnelenecek olmasının Türksoy'a üye ülkelerin uluslararası sulha ve kardeşliğe yönelik toplumlar olmasını göstermesi bakımından önemli olduğuna dikkati çeken Büyükerşen, etkinliği heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Orkestranın şefliğini yapacak DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen de Türksoy'un Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik çalışmalar ve etkinlikler yaptığını belirten Gökmen, ''Yunus Emre Oratoryosu'' projesinin heyecan verici olduğunu söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder