26 Nisan 2012 Perşembe

2011 TÜRKİYE GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) bu yıl 52.'sini düzenlediği ''2011 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'' törenle sahiplerine verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Salonu'nda düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, ödül töreninin Türkiye'nin hukuka en çok gereksinim duyduğu bir süreçte yapıldığını ifade ederek, ifade özgürlüğünün verilen onca söze karşın sağlanamadığını, gazetecilerin habere ulaşma ve aktarma, yurttaşların da yayın organları aracılığıyla bilgi edinme haklarının gerekli nitelikte yerine getirilemediği bir ortamın yaşandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Orhan Erinç, ''90'ı aşkın gazetecinin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kurallarıyla kararlarına aykırı suç tanımları nedeniyle hapiste bulunmalarını, dünya medyasıyla birlikte biz de tedirginlikle izliyoruz'' diye konuştu.

Törende daha sonra 2011 Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne hak kazananlara ödülleri verildi.

BBC Türkçe'den Hüseyin Alkan'ın ödüllendirilen çalışması 6-12 Haziran tarihleri arasında, genel seçimler öncesinde İstanbul'dan yazdığı bloglardan oluşuyor. Alkan'ın, özellikle İstanbul'un varoşları ve Karaköy'deki genelevden izlenimlerini ilgi görmüştü.

BİANET, TGC internet sitesi dalında ödül aldı.

TGC'nin ödüllerinde, Gazete haberlerinde, Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş, "Karakolda Kadına Dayak" başlıklı haberiyle, ekonomi haberi dalında Ahmet Can Şit, "HerkesinTelefon Bilgileri İnternetten Satılıyor" başlıklı haberiyle ödül aldı.

Röportaj dalında ise İsmail Saymaz ''Ben Vazifemi Yaptım'' başlıklı röportajıyla; Zeynep Bilgehan da ''Kızına Ötenazi Uygulayan Anne'' başlıklı röportajıyla ödüle layık görüldü.

Televizyon Haberi dalında ise Burak Ersemiz "Van Depremi" haberiyle ödüle değer bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder