16 Mart 2012 Cuma

PLAY UNİFİLMFEST MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE

Türkiye'nin ilk üniversitelerarası film festivali Yapı Kredi Play ÜniFilmFest'in Uludağ, Sakarya ve Çukurova Üniversitesi'nden sonraki dördüncü durağı 12-18 Mart tarihleri arasında Mersin Üniversitesi'nde.


Dünyanın en prestijli festivallerinden ödüllerle dönmüş usta ve genç yönetmenlerin son filmlerini, Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinin katıldığı atölye ve söyleşileri yine ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk ve Dünya sinemasının önemli eserlerinin gösterimlerinin yapılacağı Play ÜniFilmFest'in Mersin Üniversitesi'ndeki etkinliğinde "Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı" söyleşileri gösterim programında yer alan filmlerin, oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla devam ediyor.

14 Mart Çarşamba 18.30 Saç filminin oyuncularından Rıza Akın

15 Mart Perşembe 18.30 Zefir filminin yönetmeni Belma Baş ve görüntü yönetmeni Mehmet Zengin

16 Mart Cuma 18.30 Atlıkarınca filminin yönetmeni İlksen Başarır

18 Mart Pazar 18.30 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi filminin oyuncusu Cengiz Bozkurt

Mockumentary Atölyesi (13-16 Mart) Emre Akay ve Ezgi Kaplan; Sinema Eleştirmenliği Atölyesi (16-18 Mart) Gözde Onaran ve Gülengül Altıntaş; Görüntü Yönetmenliği Atölyesi (15 Mart) Zefir filminin görüntü yönetmeni Mehmet Zengin; Kurgu Atölyesi (16 Mart) ise ödüllü birçok filmin kurgucusu Çiçek Kahraman tarafından gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder