9 Mart 2012 Cuma

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ TAHA

Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stilde Türkiye'ye ilk altın madalyasını 120 kiloda Taha Akgül kazandırdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde mindere çıkan Akgül, gündüz seansında yaptığı mücadelelerden sonra final müsabakası yapma hakkı kazandı. Finalde Macaristan'dan Daniel Ligeti ile karşılaşan Akgül müsabakayı 2-0 (3-0/3-2) kazanmasını bildi.

Akgül, şampiyon ilan edilmesinden sonra Türk Bayrağı ile minderde tur attı. Akgül'ün altın madalya kazanması tüm kafileyi sevince boğdu. Bu sıklette gümüş madalya Macaristan'dan Daniel Ligeti'ye giderken, bronz madalyaları Gürcistan'dan Davit Modzmanashvili ve Belarus'tan İhar Dziatko kazandı.

Şampiyonada, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 74 kiloda Soner Demirtaş, kilosunda Azeri Alexander Gostiev ile bronz madalya için mindere çıktı.

Bronz madalya mücadelesinde Demirtaş, Azeri rakibine yenilerek Avrupa 5'ncisi oldu. Bu kiloda Rusya'dan Denis Tsargush altın, Gürcistan'dan David Khutsishvili gümüş, Azerbaycan'dan Alexander Taymurayovic ve Ukrayna'dan Oleg Bilotserkivskyi ise bronz madalyaların sahibi oldu.

Bayanlar 55 kiloda Ukrayna'dan Nataliya Synyshyn altın madalyayı elde ederken, İsveç'den Sofia Magdalena Mattsson gümüş madalya aldı. Bu sıklette bronz madalyalar Romanya'dan Ana Maria Paval ve Yunanistan'dan Maria Prevolarakı'nin oldu. Türk güreşçi Zeynep Yıldırım ise 17. sırada yer aldı.

Bayanlar 67 kiloda İsveçli Hanna Katerine Johansson altın madalyanın sahibi olurken, Ukrayna'dan Alla Cherkasova gümüş madalyayı aldı. Bu sıklette bronz madalyalar ise Azerbaycan'dan Nadya Sementsova ve Bulgaristan'dan Dzhanan Filipova Monalova'ya gitti. Türk güreşçi Neslihan Ulusoy 13. sırada yer aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder