28 Şubat 2012 Salı

PLAY ÜNİFİLMFEST TAM GAZ DEVAM

Türkiye'nin ilk üniversitelerarası film festivali Yapı Kredi Play ÜniFilmFest'in Bursa ve Sakarya'dan sonraki üçüncü durağı 27 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi olacak.

Festivalde film gösterimleri, sinemanın önde gelen isimlerinin katıldığı atölye ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Anadolu'da toplam 9 üniversiteyi gezecek olan Play ÜniFilmFest, gerçekleştirilecek Kısa Film Yarışması ile sona erecek. "En İyi Kısa Film" yarışmasını kazanan üniversite öğrencisi 10.000TL'lik ödülün sahibi olacak.

Üniversite öğrencilerine kısa film yapımını özendirmek, sosyal-kültürel ortamlarını sinema aracılığıyla anlatabilme imkanı yaratmak, Türkiye'de kısa filmin ve yeni sinemacıların gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Kısa Film Yarışması'na üniversite öğrencisi olan herkes başvuru yapabilecek. Gençler diledikleri konuyu ister kurmaca, ister belgesel, isterlerse canlandırma ya da deneysel gibi farklı türlerde çekip gönderebilecek.

Filmler ayrıca, 2 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında "www.izlesene.com/video/play-unifilmfest-iyi-seyirler-diler!" adresinden halk oylamasına sunulacak ve kullanıcılar yarışma birincisi seçilecek filmi tahmin etmeye çalışarak çeşitli ödüller kazanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder