24 Ocak 2012 Salı

CERVANTES'TE 'ARJANTİN GÜNLERİ'

Cervantes Enstitüsü, Arjantin’in Ankara Büyükelçiliği ile 23 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında ‘Arjantin Günleri’ başlıklı bir dizi etkinlik düzenliyor.

Etkinlik, Arjantinli yazar Andres Neuman’ın bugün saat 19.30’da vereceği ‘Şehir Yapısı Olarak Tango’ konferansıyla başlayacak. Neuman konferansta, Buenos Aires’in bir şehir olarak gelişimini Amerika’da benzerine zor rastlanan müzik ve edebi alandaki etkisini, müzik ve bazı tango şarkı sözleri aracılığıyla katılımcılarla paylaşacak.

‘Arjantin Günleri’ kapsamında 4-29 Şubat tarihleri arasında futbolun konu edildiği ‘Arjantin: Sinema ve Futbol’ başlığı altında sinema günleri düzenlenecek. Pera Film, İstanbul Cervantes Enstitüsü, Ankara Arjantin Büyükelçiliği işbirliğiyle hazırlanan program, futbol kültürünü perdeye taşımayı, futbol ve sinema hayranlarını buluşturmayı amaçlıyor. Program kapsamında ‘Maradona’yı Sevmek’, ‘Arjantin ve Futbol Fabrikası’, ‘San Diego’ya Giden Yol’, ‘78 Dünya Kupası, Paralel Bir Hikâye’, ‘Arjantin Futbol Kulübü’ filmlerinin gösterimleri yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder