22 Aralık 2011 Perşembe

İKSV’DEN EMEK ATAĞI

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Emek Sineması’yla ilgili bir proje hazırlamak için 6 ay süre istedi. Eczacıbaşı, “Emek’in, kültür sanat dünyamıza katkıda bulunabilecek, Beyoğlu’nun dokusuna uyumlu biçimde nasıl ele alınabileceğini araştırıp ortaya bir öneri koymaya çalışalım. Belki daha olumlu bir proje hazırlarız” dedi.


Eczacıbaşı, İKSV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabıyık ile dün vakfın 2011 etkinliliklerinin değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi. Şişhane’de vakıf binasında düzenlenen toplantıya Eczacıbaşı’nın Emek Sineması’yla ilgili yaptığı açıklama damgasını vurdu.

Emek Sineması’yla ilgili sürecin İKSV’yi yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Eczacıbaşı, ‘yapılmak isteneni anlamak’ ve ‘yapmak isteyenlerle yapılmasını istemeyenler’ arasında bir diyalog platformu sağlamak için çalışmalarda bulunduklarını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını söyledi.

Bugün gelinen noktada kamuoyunun sahip olduğu bilgi çerçevesinde projenin mevcut şekliyle uygulanmasının kültür sanat dünyasına herhangi bir katkısı olacağına inanmadığını ifade eden Eczacıbaşı bu aşamada İKSV olarak kendilerini yeni bir öneri getirmek zorunda hissettiklerini sözlerine ekledi.

Eczacıbaşı şöyle devam etti: “Diyoruz ki biz İKSV olarak bu çözümün bir parçası olmaya çalışalım. Biz bir öneri geliştirelim; taraflar bize bir süre versin, diyelim 6 ay... Bu süreçte Emek Sineması’nın, kültür sanat dünyamıza katkıda bulunabilecek, Beyoğlu’nun dokusuna uyum sağlayacak biçimde nasıl ele alınabileceğini, nasıl bir finansman planıyla yeni bir projenin hayata geçirilebileceğini araştırıp ortaya bir öneri koymaya çalışalım. Belki de biz daha olumlu bir proje hazırlarız.. Ve belki de tercih o yönde yapılır. Bizim bu girişimimiz başarılı olmazsa, eğer katkıda bulunmak isteyen taraflar sandığımız kadar fazla değilse, o zaman belki de biz yanılıyoruz, başka çare yok deriz ve orijinal projeye dönülebilir.”

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Emek yıkılmayacak” şeklindeki açıklamasının kendilerini sevindirdiğini belirten Eczacıbaşı, Günay’ı bu süreçte yanlarında görmenin son derece önemli olduğunu vurguladı. Eczacıbaşı, mevcut projeye henüz ruhsat verilmediğine dikkat çekerek “Belki de Ahmet Misbah başkanımız bu konuda bir direnç gösterir “diye konuştu.

Eczacıbaşı, sunucakları önerinin bir kültür sanat kompleksinin yenilenmesi ve yeniden ayağa kaldırılması projesi şeklinde kabul edilmesi gerektiğini, çok karlı bir ticari proje olmayabileceğini sözlerine ekledi. Kamu ile özel kesim işbirliğinden söz ettiğine dikkati çeken Eczacıbaşı, kendilerinin de katkıda bulunacağını ifade ederek, “Bu anlayış içerisinde acaba kimler olacak göreceğiz, bilemiyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder