13 Haziran 2011 Pazartesi

THK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÇİFT DİPLOMA ŞANSI

Türkiye'nin ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi, yaptığı uluslararası anlaşmalarla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, havacılık ve uzay bilimleri konusunda tercih yapacak öğrencilere çift diploma alabilme olanağı tanıyor.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, üniversitenin, dünyadaki en iyi havacılık ve uzay ihtisas üniversiteleriyle akademik iş birliklerini geliştirmek üzere iletişime geçtiğini bildirdi.

Amerika'daki, dünyanın bu alanda en saygın ve önde gelen üniversitesiyle ön anlaşmaların yapıldığını belirten Ban, üniversitenin rektörü ve ekibinin, THK Üniversitesi ile akademik anlamda iş birliği çalışmalarına başlamak üzere Türkiye'ye gelerek kampüsleri ve havaalanlarında incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

Konukların, ''kampüs ve havaalanlarında öğrencilere sunulan eğitim olanaklarının çok yüksek standartlarda olduğunu'' belirttiğini bildiren Ban, ''Öğrenci değişimi kapsamında öğrencilerimiz, çift diploma alabilecektir. Bu bağlamda öğrencilerimiz iki yıl Ankara Etimesgut Kampüsümüzde, iki yıl Amerika'daki üniversitede okuma şansına sahip olacak. Oluşturulan iş birliği sayesinde THK Üniversitesi mezunları, havacılık alanında uluslararası düzeyde donanıma sahip olacaklarından, iş hayatına rakiplerine göre bir adım önde başlayacak'' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder