21 Nisan 2011 Perşembe

2 BİN 500 ÇOCUK RESİMLERİYLE ÖDÜLE KOŞTU

Çocukların en mutlu zamanı 23 Nisan Egemenlik Çocuk Bayramı… Yurdumuzun dört bir yanında etkinlikler düzenlenirken Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi ise miniklerin bayramını 12 günlük etkinlikler ile kutlamaya başladı.


Miniklerin resme olan merakından yola çıkarak uluslar arası boyutta tam 19 ülkenin minik ressamlarını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çatısı altında toplayarak dev bir sergi düzenledi.

Mizyal Sanat Müzesi desteğiyle yapılan uluslar arası resim sergisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda Romanya, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan, Almanya, Fransa Başta olmak üzere toplamda 2 bin 500 çocuğun hayalleri resme dönüştü.

Dereceye giren Romanya ve Karadağ ülkelerinin de katıldığı ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey açılışı miniklerle beraber yaparken dünya çocuklarının birbirleriyle kaynaşması ve dünya barışı için çok önemli bir etkinliğe imza attıklarından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Festival etkinlikleri Tiyatro Şenliği, Bilim ve Teknoloji Şenliği, Masal Park Şenliği, Halk Oyunları Şenliği, Çocuk Oyunları Şenliği, Sinema Şenliği, Mini Voleybol, Mini Futbol ve Mini Atletizm şenliklerini kapsayan spor şenlikleri ile devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder