15 Nisan 2011 Cuma

NEVŞEHİR'DE ÇOCUKLARI KAZALARDAN KORUMA EĞİTİMİ

Türkiye Bankalar Birliği tarafından 2003 yılından beri çocukların kazalardan korunmasına yönelik eğitim toplantısında, Nevşehir'deki anne ve babaları da eğitmeyi amaçlıyor.

Doğumdan itibaren çocukluk çağındaki ölüm ve sakatlıkların en önemli sebeplerinden biri olarak da değerlendirilen kazalar ile her yıl 5 çocuktan birinin kazalar nedeniyle hayatını kayıp ettiği ve bu her yıl 5 çocuktan birinin de kazalar nedeniyle en az bir kez sağlık kuruluşuna tedavi amacıyla getirildiği araştırmalarla da ortaya konuyor.

Çocukların kazalardan korunması amacıyla 2003 yılında Türkiye Bankalar Birliği tarafından Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği işbirliği "Çok Yaşa Bebek' projesi ile "Çocukları Kazalardan Koruma Eğitimi" verilerek kazalar konusunda aileler de bilinçlendiriliyor.

Nevşehir Belediyesi'nin de katkıları ile 15 Nisan Cuma günü saat 10.30-12.30 arasında Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Karaböcüoğlu ve Prof. Dr. Agop Çıtak Nevşehir Ticaret Borsası salonunda ailelere yönelik ücretsiz bir seminer verecek. Seminerde ailelere, çocukların sağlığının evde, arabada, okulda tehdit eden en büyük tehlikelere, yaralanmalara ve zehirlenmelere karşı alınabilecek önlemleri anlatılacak.

Eğitim sırasında konular maket bebek üzerinde, uygulamalı olarak işlenecek. Ayrıca eğitim sonunda katılımcılara Çocukları Kazalardan Koruma Eğitim Kiti hediye edilecek.

HABER FX

0 yorum:

Yorum Gönder