17 Mart 2011 Perşembe

OLİMPİYAT BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Londra'da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kala, biletler piyasaya sunuldu. Oyunların resmi sitesinden önümüzdeki altı hafta içinde 6,6 milyon bilet satılacak.

Ancak oyunları izlemek isteyenler siteye girip biletlerini doğrudan alamıyor; bu aşamada sadece bilet için talepler toplanıyor.

Bilet fiyatları 20 sterlinden (yaklaşık 50 TL) başlayıp 2012 sterline dek (5090 TL) çıkıyor. Aşırı talep alan etkinlikler için, başvurular arasında piyango düzenlenecek.

Londra Olimpiyat Organizasyon Komitesi'nin lideri Lord Sebastian Coe, fiyatlandırmayı akıllıca yaptıklarına inandıklarını ve biletlerin geniş bir kesimin alım gücüne uygun olacağını belirtiyor.

Coe, "Evet, büyük etkinliklerin biletlerinin maliyeti de her zaman büyük olur; ama büyük yıldızları daha aşağı kademelerdeki biletlerle de görmek mümkün olacak." dedi.

Oyunlar sırasında 39 dalda 649 müsabaka olacak.

Organizatörler bilet almak için siteye ilk kez giriş yapacakların yaratacağı trafik nedeniyle sitenin çökmemesi ellerinden gelen tüm önlemleri aldıklarını söylüyorlar.

Satışın en önemli özelliği 42 günlük bir sürece yayılacak olması. Yani bugünden 26 Nisan'a dek yapılacak her başvuru eşit fırsata sahip olacak.

Bilet satışlarından yarım milyar sterlin tutarında gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Maraton yarışı gibi pek çok etkinlik ücretsiz de izlenebilecek. Ayrıca 20 sterlin ve altında 2,5 milyon bilet var. Geri kalan biletlerin önemli bölümü de 30 ve 50 sterlin bantlarında fiyatlandırıldı.

Özellikle ilk müsabakalarda 17 yaş altındaki çocuklar için "yaşın kadar öde" uygulaması yapılırken, 60 yaş üzerindekiler de 16 sterlin ödeyecek.

Oyunlar için toplam 8,8 milyon bilet hazırlandı. Bunun 1 milyon 200 bini çeşitli devlet kurumlarına, Londra belediye başkanlığına, sponsorlar ve sporculara ayrıldı.

BBC TÜRKÇE

0 yorum:

Yorum Gönder