9 Mart 2011 Çarşamba

25 TON KAPAK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Prof. Dr. Nurselen Toygar'ın öncülük ettiği, 80 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, 3 Mart Perşembe günü  Sabancı Vakfı desteğiyle hayata geçen ve "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programında izleyicilerle paylaşıldı.

Nurselen Toygar'ın önderliğinde 8 aydır devam eden "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyası sayesinde, 95 kurumun desteğiyle 25 ton kapak toplanarak, 80 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Toygar, kampanyayı yaygınlaştırmak için 10.000 takipçisi olan bir Facebook sayfası kurmanın yanı sıra, kamu ve özel sektörle yakından çalışarak, kampanyanın diğer üniversiteler, okullar, özel ve resmi kurumlarda da uygulanmasına öncülük etti. Nurselen Toygar'ın çabalarıyla giderek yaygınlaşan kampanya, bugün Türkiye genelinde uygulanıyor.   

Sabancı Vakfı, Ekim 2009'da hayata geçirdiği Fark Yaratanlar televizyon programı için Türkiye'nin yeni fark yaratan hikayelerini arıyor. Yaptıklarıyla toplumda fark yaratan kişilerin paylaşıldığı ve eski soruna yeni çözüm getiren, yaratıcı ve yaygınlaştırılabilir çalışmaların altının çizildiği Fark Yaratanlar programı, yeni bölümleriyle de iyi örneklerin çoğalmasını teşvik edecek.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder