4 Mart 2011 Cuma

9. KADIN FİLMLERİ FESTİVAL'İ 'ELBETTE EŞİTİZ!' DİYOR

9. Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12 Mart'ta başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadın ve erkeğin eşit olması mümkün değil" sözlerini akıllara getiren "Hiç tartışılacak yanı yok! Elbette Eşitiz!" sloganıyla yola çıkan festival, İstanbul'un ardından Van, Antalya ve Trabzon'da seyirciyle buluşacak.

"Kadınlarla birlikte kadınlar için sinema yapmak, itiraz etmek, üretmek, düşlemek ve eylemek için" yola çıkan Filmmor Kadın Kooperatifi'nin, bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Filmmor Kadın Filmleri Festivali, bu yıl da kadınların kadınlara ve hayata dair sözlerini sinema izleyicisiyle buluşturuyor. 25 ülkeden, 88 kadın yönetmenden 60'ı aşkın filmin gösterileceği festival, 12-20 Mart'ta İstanbul'da, 26-27 Mart'ta Van'da, 2-3 Nisan'da Antalya'da, 9-10 Nisan'da Trabzon'da olacak.

9. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, seyircilerine sene boyunca sık sık tartışılan kadın-erkek eşitliğini soruyor:

Festivalde, "Kadınların Sineması", "Toplu Gösterim", "Kadınlardan Ortadoğu", "Kendine Ait Bir Cüzdan", "Annelik Meselesi" ve "Cins-iyet-ler" bölümlerinde 25 ülkeden 88 kadın yönetmenin 61 filmi gösterilecek.

Festival etkinlikleri kapsamında, Ayşe Düzkan ile sinemada cinsellik, Alin Taşçıyan ile sinemada sansür, Hülya Uğur Tanrıöver ile Film Okuma atölyeleri; "Queer?" başlıklı bir atölye-söyleşi ile "Eşitlik: Ne Hediye Ne Lüfuf Ne de Gaspa Müsait" başlıklı bir panel de gerçekleştirilecek.

Ayrıca Filistin Shashat Kadın Filmleri Festivali ve Uluslararası İsrail Kadın Filmleri Festivali ile ve festivale katılan yönetmenlerle buluşmalar, söyleşiler var.

Ayrıca, Filmmor'un gelenekselleşen Altın Bamya Ödülleri de sahiplerini bulacak. Altın Bamya Akademisi tarafından "Cinsiyetçi filmlerin gelecekte yine beyazperdede yer almamasını umarak verilen" ödüllere Büşra, Ejder Kapanı, Çakallarla Dans, Romantik Komedi ve Yahşi Batı. Ödül Töreni, 20 Mart Pazar Cezayir'de yapılacak.

Festival hakkında daha detaylı bilgi için Filmmor Kadın Kooperatifi'nin www.filmmor.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

T24

0 yorum:

Yorum Gönder