22 Şubat 2011 Salı

"PLASTİK SANATLAR ÖDÜLLERİ" BELLİ OLDU

Sanat Kurumu tarafından her yıl verilen "Plastik Sanatlar Ödülleri"ne değer bulunan sanatçılar açıklandı.

Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, seçici kurul üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında resim, heykel, seramik, baskı resim, fotoğraf dallarında sanatçıların yapıtlarını değerlendirdiklerini söyledi. Ödüllerin kurumsal olarak 1964 yılından bu yana verildiğini anlatan Çetin, plastik sanatlar dalında da 1986'dan beri ödül dağıttıklarını belirtti.

Ödülleri verirken sanatçıların yurt içi ve yurt dışında katıldıkları sergileri dikkate aldıklarını ifade eden Çetin, ayrıca plastik sanatlar alanında seçkin örnekler verilmesini de ölçü olarak kabul ettiklerini söyledi.

Prof. Mürşide İçmeli, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Hüsnü Dokak, İbrahim Demirel, Doç. Turhan Çetin, Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, Nurkut İlhan ve Atilla Gürçay'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda şu sanatçılar ödüle değer bulundu:

Resim kategorisinde: Canan Atalay ile Cezmi Orhan (Övgüye değer) Heykel kategorisinde: Birnur Eraldemir (Yılın sanatçısı), Ayşe Sibel Kedik (Övgüye değer) Seramik Kategorisinde: Burcu Öztürk Karabey (Övgüye değer) Baskı Resim Kategorisi: Ercan Gülen (Yılın sanatçısı) Fotoğraf Kategorisi: Gökhan Bulut (Yılın sanatçısı), AN-KARE Grubu (Övgüye değer) Juri Özel Ödülü: Mustafa Ayaz Müzesi ve Kültür Merkezi

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder