17 Şubat 2011 Perşembe

2 BİN 500 LİRA MAAŞLI İŞ GARANTİLİ KURS

İşitme Cihazları Akustik Akademi Derneği (İCAAD), BİHA ile partnerlik anlaşması imzalayarak Türkiye'de işitme sektörünün ilk okulunu açıyor. Akademik eğitimin sonunda işsiz gençler garantili iş bulacak ve bin 500 - 3 bin 500 arasında maaş alacak.

Sektörün en büyük sorunu olan kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için harekete geçen İCAAD, bir yandan işsiz gençlere iş imkânı sağlayacak, öte yandan işitme sektörüne kalifiye elaman (akustiker, uzman akustiker) yetiştirecek.

Bu kapsamda AB nezdinde odyoloji ve akustik alanında 40 yıldır eğitim veren ve binlerce kalifiye eleman yetiştiren Almanya'nın Lübeck kentinde olan BİHA (Bundesinnung der Hörgerate-Akustik Körperschaft des öffentlichen Rechts Deutschland) ile partnerlik sözleşmesi imzalayan İCAAD, bu kurumun desteği ile Türkiye'de bir meslek okulu kuruyor.

Eylül ayında eğitime başlayacak olan akademi, BİHA'nın eğitim programına paralel eğitim verecek ve Türkiye sektöre uzman personel yetiştirecek.

İCAAD Başkanı Mehmet Emin Ağaç, Türkiye'de hızla gelişen işitme sektöründe büyük oranda teknik eleman sorunu yaşandığını kaydederek, "Sektörün en gelişmiş cihazları ülkemizde satılıyor. Ancak bu cihazların ayarını yapacak, kalıbını çıkaracak teknik eleman çok az. Şu anda acil olarak ülkemizde bin 500 akustiker, 1000 uzman akustikere ihtiyaç var. Yine en az bin 500 işitme merkezine ihtiyaç var. Sektörde potansiyel çok ama teknik eleman sıkıntısı nedeniyle yeni mağazalar açılamıyor. Eleman ihtiyacı ise önümüzdeki yıllarda artacak" dedi.

Bu nedenle sektörde yeni kurulan İCAAD'ın sosyal sorumluluk kapsamında sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla bir okul açtığını belirten Ağaç, "Bu okuldan mezun olanların işi hazır olacak" diye konuştu.

"Geleceğin en prestijli mesleklerinden birisi Türkiye'ye geliyor" diyen Ağaç, "Sektöre öncülük eden İCAAD'ın bu yıl eylül ayında başlatacağı teorik ve uygulamalı eğitim, geleceğin en prestijli ve iş garantili mesleğinin temelini attı. Sektörün ihtiyacı olan farklı alanlarda personel yetiştireceğiz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde hayata geçirilen bu akademik çalışma işsiz gençlere iş imkanı sağlayacağı gibi sektörün gelişmesi için de büyük katkı sağlayacak. Yurt çapındaki işitme merkezlerinin sayısında büyük artış olacak" dedi.

Akademinin 2 ve 3 yıllık teorik ve uygulamalı eğitim döneminin sonunda mezun olacak akustiker ortalama bin 500 - 2 bin TL, uzman akustiker ise ortalama 2 bin 500 - 3 bin 500 TL maaş alacak.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder