7 Şubat 2011 Pazartesi

DÜNYANIN EN BÜYÜK KEMAN ORKESTRASI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Roman Federasyonları ile işbirliği yaparak hazırladığı proje kapsamında Mayıs ayında düzenlenecek ‘1’inci Uluslararası Roman Festivali’nde 1000 kişilik keman orkestrası konser verecek.

Proje kapsamında dün Atatürk Spor Salonu’nda orkestrada keman çalacak 1000 Roman gencine keman dağıtıldı. Keman alan Romanlar’a 3 ay boyunca ücretsiz keman eğitimi verilecek. Türkiye’nin en büyük keman orkestrası eğitimlerin ardından 1000 kişiyle 5, 6, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde Sekapark’ta ‘1’inci Uluslararası Roman Festivali’nde konser verecek. Ayrıca 1000 kemancı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda İsmet Paşa Stadı’nda da konser verecek. Bu topluluk şimdiye kadar Türkiye’nin en büyük Roman Orkestrası olma özelliğini taşıyacak.

Proje kapsamında Romanların müzik anlamında yeteneklerini ve başarılarını ortaya koyacak. Keman dağıtımı töreninde konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı Dünya’da eşi ve benzeri olmayan dev bir keman orkestrası kurduklarını söyledi. Projenin Romanlar için de önemli bir istihdam alanı oluşturduğunu söyleyen Yazıcı, “Keman dersleri alacak olan Roman vatandaşlarımız kendilerini geliştirmiş olacak. Böylelikle geniş bir istihdam alanı da sağlamış olacağız. Ayrıca adımızı Guinnes Rekorlar Kitabı’na da Kocaeli olarak yazdıracağız” diye konuştu.

VATAN

0 yorum:

Yorum Gönder