7 Ocak 2011 Cuma

RAHMİ EYÜBOĞLU DOĞUMUNUN 100. YILINDA NEW YORK’TA ANILIYOR

Türkevi, ünlü yazar, şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Doğumunun Yüzüncü Yılı nedeniyle, 11 Ocak-27 Ocak 2011 tarihleri arasında, aile koleksiyonundan bir seçkiyi New York’lu sanatseverlerle buluşturuyor. T.C. New York Başkonsolosu ve Bayan Mehmet Samsar, serginin açılışı münasebetiyle 11 Ocak 2011, Salı günü saat 18:30’da Türkevi’nde bir resepsiyon verecek.

Türkevi 11-27 Ocak 2011 tarihleri arasında sanatçının ailesine ait, kuratör Atilla Güllü tarafından seçilmiş, farkı dönemlerini kapsayan 20 yapıtı sergileyecek. Bunların birçoğu şimdiye kadar hiç sergilenmemiş eserler ve ilk kez gün yüzüne New York’da çıkıyorlar. Sergilenecek eserler arasında, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun meşhur “Karadutum, Çatalkaram, Çingenem” şiirine de konu olan “Karadut” tablosunun yanı sıra, “Aşık Veysel”, “Kilimli Soyut” tabloları ve “Kırkpınar”, “Üniversite Bahçesi” gibi peysaj resimleri de yer alacak. 11 Ocak günü yapılacak açılışa “Daughters of Atatürk” kitabının da yazarı Hugette Eyüboğlu ve sanatçının torunu Rahmi Eyüboğlu’da katılacaktır.

Sergiye ilişkin olarak New York Başkonsolosluğu tarafından yayınlanan açıklamada, "New York Başkonsolosluğu olarak, Dışişleri Bakanlığının katkıları ve Türk Hava Yollarının sponsorluğu ile düzenlenen sergi vesilesiyle,  Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanatçı kişiliği önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz," dendi.

TURKISHNY

0 yorum:

Yorum Gönder