8 Aralık 2011 Perşembe

İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve İtalya’nın en önemli sinema kuruluşlarından birisi olan Cinecitta’ Luce – Filmitalia tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘II. İtalyan Sinemasıyla Buluşma’, İtalyan Kültür Merkezi’nde başlıyor.

10-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında izleyiciyle buluşacak filmler, İtalya’nın ‘La Corriere delle Sera’ gazetesinin önemli sinema eleştirmenlerinden Paolo Mereghetti tarafından özel bir seçimle hazırlandı. Seçilen 10 filmin 8’i yönetmenlerin ilk ya da ikinci filmi olma özelliğini taşıyor. ‘Festivalden Festivale’ konseptiyle, Venedik, Locarno, Karlovy Vary, New York, Montreal, Tokyo, Toronto, Busoan ve Roma gibi uluslararası festivallerde gösterilmiş ve ödül almış filmlerin dışında İtalyan komedi filmlerinin de yer alacağı özel bir bölüm de etkinlik kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Etkinlik, 10 Aralık Cumartesi saat 20.30’da 68. Venedik Film Festivali’nde İtalyan filmlerinin yarıştığı bölümde ‘İtalyan Controcampo’ ödülünü alan ‘Scialla/Sakin Ol’ ile başlayacak. Filmden önce saat 19.30’da düzenlenecek basın toplantısında filmin yönetmeni Franceso Bruni ve başrol oyuncusu Fabrizio Bentivoglio da yer alacak. Etkinlikte 28 Kasım’da ise hayatını kaybeden İtalyan yönetmen Vittorio De Seta’ya da bir bölüm ayrıldı. De Seta’nın Sicilyalı balıkçılara adadığı belgesel filmi ‘Kılıç Balığı Zamanı’ bu bölümde gösterilecek. Programda ‘Sakin Ol’un dışında, ‘Barış Görevi’, ‘Gianni ve Kadınlar’, ‘Son Dünyalı’, ‘Tatanka’, ‘La-Bas-Suç Eğitimi’, ‘İşler Tıkırında’, ‘Yarınım’, ‘Yıldızların Çocukları’ ve ‘Huzurlu Hayat’ gibi filmler de yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder