25 Kasım 2011 Cuma

MALATYA FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

2. Uluslararası Malatya Film Festivali, uluslararası ve ulusal uzun film ve ulusal kısa film yarışmalarında 16 dalda verilen ödülle sona erdi.



Malatya Valisi Ulvi Saran, kapanış programında yaptığı konuşmada, Malatya'nın dolu dolu bir sinema mevsimi yaşadığını belirtti.

Konuşmaların ardından ödül töreninin gerçekleştirildiği gecede, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Philippe LeGuay'ın yaptığı ''6. Kattaki Kadınlar'' filmine verildi. Film için 15 bin Avro ödül verildi. LeGuay'a Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Yönetmen Ödülünün de verildiği gecede, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü de aynı filmin oyuncusu Natalia Verbeke aldı.

Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Müzik ve Senaryo Ödülünün ''Parmak'' filmine verildiği törende, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Erkek Oyuncu ödülüne de Parmak filmindeki rolüyle Fabian Vena layık görüldü.

Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Özcan Alper'in üstlendiği ''Gelecek Uzun Sürer'' filmine verildi. Kristal Kayısı en iyi yönetmen ödülünü de alan Alper, filmin bir bölümünün Van'da geçtiğini ve filme Van'ın büyük bir katkısı olduğunu belirterek, Van'a ve Vanlılara teşekkür etti. Alper, ''Umarım yaralarını çabuk sararlar'' dedi. Film için 30 bin lira para ödülü de verildi.

Ulusal En İyi Senaryo ödülünü ''Saklı Hayatlar'' filmi ile Haluk Ünal alırken, Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Müzik Ödülü ''Gelecek Uzun Sürer'' filmine verildi.

Ulusal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ''Unutma Beni İstanbul'' filminde sergilediği performansla Salima Hamed alırken, Ulusal En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ''Mar'' filmindeki rolüyle Volga Sorgu'ya oyuncu Bennu Yıldırımlar verdi. Sorgu, Öğretmenler Günü dolayısıyla, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek, ödülü öğretmenler adına aldığını belirtti.

Gecede iki özel ödül de verildi. Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri özel ödülüne ''Mar'' filmiyle Caner Erzincan layık görüldü. Erzincan, ayrıca Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünü de aldı.

Sinema yazarı Murat Özer, oyuncu Devin Özgür Çınar, akademisyen Bülent Özkam, yönetmen Didem Erayda, yönetmen ve öğretim görevlisi Kurtuluş Özgen'den oluşan kısa film yarışma jürisi, ödülü yönetmenliğini Ahmet Taş'ın yaptığı ''Ekmek'' filmine verdi. Kısa Film Jüri Özel Ödülü de ''Toros Canavarı''nın oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder