2 Kasım 2011 Çarşamba

ADANA’DA 20 YIL SONRA CUMHURİYET KUPASI COŞKUSU YAŞANDI.

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen Prokart Formula Cumhuriyet Kupası yarışı 29 Ekim 2011’de Adana Sökün Karting Pisti’nde yapıldı. Adana 20 yıl aradan sonra tekrar karting heyecanı yaşadı.


İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü (İKOK) tarafından 29 Ekim 2011 Cumartesi günü Adana’da düzenlenen Prokart Formula Cumhuriyet Kupası zevkli yarışlara sahne oldu. 3 saatlik mücadeleden FULL THROTTLE 113 turla birinci ayrılarak Cumhuriyet Kupası’nın sahibi oldu. CHRONOS RACING aynı tur sayısıyla ikinciliği elde ederken, üçüncülük ACIBADEM ve TEAM46 takımları arasında paylaşıldı. Beşinciliği 112 turla Turkcell Top Speed, altıncılığı aynı tur sayısıyla ATT Karting Team aldı. Yarış sonunda ilk 6’ya giren takımlara çeşitli sponsorlar tarafından hediyeler verildi.

Cumhuriyet Kupası yarışına Prokart birinciliklerinde mücadele eden 15 takım katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Sökün Karting Pisti ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun destekleriyle yapıldı. Yarış öncesi Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür ettiler. İKOK Başkanı Ertuğrul Ersin ise, Cumhuriyet Kupası’nın bir başlangıç olduğunu ve her sene tekrar etmeyi planladıklarını ve Adana Sökün Pisti’ne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Kupası dayanıklılık yarışından önce Prokart Formula Birinciliği 4. ve 5. Ayak yarışları da Adana’da yapıldı. 4. Ayak yarışını TEAM 46’dan Murathan Gür, 5. Ayak yarışını ise TURKCELL NO LIMIT’ten Remzi Bahşi kazandı. Böylece Prokart Formula 2011 birinciliğine 76 puanla TURKCELL NO LIMIT takımı ulaşmış oldu. Sezon ikinciliğini 72 puana yükselen KART10 RACING alırken, TEAM 46 sezonu üçüncü olarak tamamlama başarısını gösterdi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Go İKOK :))

Adsız dedi ki...

İstanbulda da yapiliyor mu? Nerede? Ne zamanlarda? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Tesekkurler

neiyihaber dedi ki...

İKOK'un internet sitesinden bilgi edinebilirsiniz. Haberin sonundaki İKOK linkine tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder