5 Ekim 2011 Çarşamba

METROBÜS İLE METRO BİRLEŞİYOR

İBB ve Zorlu Center, bölgedeki toplu taşıma ve bağlantı yollarının geliştirilmesi ve trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor. Yayaların Gayrettepe Metro İstasyonu ve Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'na ulaşımını kolaylaştıracak tünel ve altgeçitler yakında İstanbulluların hizmetine sunulacak.


Projenin tamamlanması ile birlikte Metrobüs hattını kullanarak Zincirlikuyu'ya ulaşan bir yolcu; yüzeye çıkmadan ve trafiğin yoğun olduğu alanlara girmeden yaya bağlantı tünelini kullanarak daha kısa bir mesafe katederk direk olarak Gayrettepe Metro İstasyonu'na, Zorlu Center'a, Etiler katılımı istikametine ya da eski Karayolları binası önüne ulaşabilecek. Bu güzergâhı kullanmak fakat ara noktalarda yüzeye çıkmak isteyen yolcular ise Gayrettepe Metro İstasyonu'na yaklaşık 150 metre meaafede Müselles Sokak girişine (BEDAŞ İndirici Trafo Merkezi yanı) ya da Beşiktaş-Levent istikametinde eski Karayolları binası önünde bulunan yeşil alan bölgesine ulaşarak bu noktalardan devam edebilecek. Tünel boyunca gidiş ve geliş istikametlerinde toplam 14 yürüyen bant ve yüzeye çıkan noktalarda toplam 4 adet yürüyen merdiven, 7 adet engelli asansörü ve 4 adet merdiven bölgesi asansörü bulunacak.

Sistemin elektronik işleyişi ve kontrolünün İstanbul Metrosu ile entegrasyonu yapılarak, ortak standartlar altında kullanım sağlanacak. Kameralı güvenlik kontrolü, sulu sistem, gazlı sistem yangın söndürme ve algılama sistemleri, temiz hava besleme üniteleri ve kirli havanın tünel dışına atılması ortak yönetim merkezinde birleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder