9 Ağustos 2011 Salı

45 YIL SONRA YENİDEN

Bu yıl Altın Portakal Film Festivali'nde ünlü yönetmen Lütfi Akad'ın filmi “Hudutların Kanunu” ile yönetmenliğini Fred Von Bohlen-Hegewald'ın yaptığı “Kalabaka”, geçen yıl ilk kez başlatılan “Pelikülün İzinde” başlığı altında gösterilecek.


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, geçen yıl başlatılan “Pelikülün İzinde” başlığı altında bu yıl “Hudutların Kanunu” ve “Kalabaka” tozlu raflardan indirilecek.

Lütfi Akad'ın filmi “Hudutlarını Kanunu”nda, kaçakçı olmamak için direnen, ama koşullara yenik düşerek kaçakçılığa başlayan Hıdır'ın öyküsü anlatılıyor. 1967 yılında düzenlenen Altın Portakal'da en iyi ikinci dram filmi seçilen, Yılmaz Güney'e de “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Altın Portakal kazandıran filmin kadrosunda, Erol Taş, Pervin Par, Tuncer Necmioğlu ve bu yıl Altın Portakal'da “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü alacak usta oyuncu Tuncel Kurtiz de rol alıyor.

64. Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve büyük ilgi gören filmin restorasyonu, ünlü yönetmen Fatih Akın'ın öncülüğünde yapıldı. Dünya Sinema Vakfı'nın (WCF) talebi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan filmin kopyasını alan filmin yapımcısı Dadaş Film, kopyayı WCF'ye iletti. Restorasyon çalışmasının ardından “Hudutların Kanunu” dünya sinema kültürüne tekrar kazandırıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder