5 Temmuz 2011 Salı

MALATYA - 19. GENEL SANAYİ VE TİCARET FUARI, ULUSLARARASI KAYISI FESTİVALİ

Malatya'da 6-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Uluslararası Kayısı Festivali'nde girişin ücretsiz olacağı, araçlardan ise 5 TL otopark parası alınacağı bildirildi.

Dede Korkut Lokantası'nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Uluslararası Kayısı Festivali hakkında bilgi aktardı. Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Fatih Güven ile Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı'nın de yer aldığı basın toplantısında, 19. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Uluslararası Kayısı Festivali hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'na, İstanbul, Elazığ, Adıyaman, Bursa, Kahramanmaraş ve Mersin'den ve il içinden de 100 civarında standın fuarda satın alındığını bildirdi.

Uluslararası Kayısı Festivali çerçevesinde ise sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacağını dile getiren Çakır, 6 Temmuz'da Kıraç, 7 Temmuz'da Zara, 8 Temmuz'da Uğur Işılak, 9 Temmuz'da Şevval Sam ve 10 Temmuz'da ise Sıla konserleri verileceğini söyledi.

Festival etkinlikleri kapsamında Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelecek yabancı halk dansları gösterisi de olacağını vurgulayan Ahmet Çakır, festival çerçevesinde yemek ve tatlı yarışması başta olmak üzere birçok yarışmalar yapılacağını aktardı. Motodrag yarışı, sokak basketbolu, trap atışları, 100 metre koşusu, tekvando ve jimnastik gösterisi, bilek güreşi gibi sportif etkinliklerinin de yapılacağını dile getiren Çakır, 5 Temmuz salı günü saat 20.00'de kortej yürüyüşü yapılacağını da bildirerek, "Bütün hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı kortej yürüyüşüne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder