6 Temmuz 2011 Çarşamba

CAZIN ÜÇ EFSANE İSMİ MİLES DAVIS İÇİN BULUŞUYOR

Caz müziğinin gelmiş geçmiş en önemli isimleri arasında sayılan, müzik dehası Miles Davis’in ölümünün 20. yılında, Davis’le daha önce çalışmış üç efsane isim, Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, sanatçıya saygı duruşu niteliğinde bir projeyi İKSV tarafından düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında hayata geçirecek.

“Tribute To Miles” başlıklı projenin dünya prömiyeri, Zorlu Center sponsorluğunda, 7 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Üç sanatçının İstanbul konserinde Miles Davis'in geçmişle geleceği buluşturan bir yaklaşım içinde eserlerine farklı yorumlar getireceği belirtiliyor.

Miles Davis’le yolu genç yaşta kesişmiş olan Marcus Miller’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği “Tribute To Miles” başlıklı projenin tanıtımı için dün Zorlu Center Satış Ofisi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Projenin dünya prömiyeri öncesindeki son provaları için İstanbul’da olan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter’ın katılarak projeyi anlattığı basın toplantısının moderatörlüğünü gazeteci ve aynı zamanda İstanbul Caz Festivali Danışma Kurulu üyesi Yavuz Baydar üstlendi. Konser tarihine kadar İstanbul’da provalarına devam edecek olan Marcus Miller, Herbie Hancock ve Wayne Shorter'ın 7 Temmuz Perşembe akşamı, saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirecekleri “Tribute to Miles” projesinin dünya prömiyeri ile caz severlere unutulmaz bir Miles Davis akşamı yaşatacağı belirtiliyor. Konserde, piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman, Miles Davis’in 50’lerdeki bop ve cool döneminden, ‘70’lerdeki deneysel-elektrik parçalarına ve 80’li yıllardaki son çalışmalarına dek uzanan bir programla izleyicilerle buluşacak.

0 yorum:

Yorum Gönder