26 Temmuz 2011 Salı

'AKILLI DURAK'LAR KARGAŞAYI BİTİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki otobüs duraklarına dijital tabelalar koyuyor. Dijital tabelalar sayesinde vatandaşlar LCD ekrandan, belediye otobüsleri ve halk otobüslerinin nerede olduğunu takip edebilecek. Kocaeli kent merkezindeki halk otobüsleri durağına toplam 15 adet dijital tabela monte eden Büyükşehir, ileride bu sistemi sesli hale getirecek.

Büyükşehir yetkilileri, insanlara faydalı olan, hayatlarını kolaylaştıran teknolojilerden faydalanmanın artık günümüzde zaruri hale geldiğini, bu çerçevede yeni teknolojilerin Kocaeli halkının yararı için kullanılacağını ifade etti. Uygulamaya konulan akıllı duraklarla vatandaşların gidecekleri güzergahlara en kısa sürede ulaşmalarının hedeflendiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, dijital tabelaların toplu ulaşımda yolculara büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Belediye otobüslerinin yanı sıra özel halk otobüslerinin de takip edildiği sistem, kent kart cihazından verdiği sinyali duraklara iletiyor. Otobüslerdeki ve duraklardaki alıcı-verici sayesinde, otobüsün durağa yaklaşması durumunda, duraktaki LCD ekranda bir semtten başka bir semte hareket eden otobüs yazılı uyarı olarak gösteriliyor. Durakta bekleme derdine son verecek olan bu uygulama sayesinde, zamandan tasarruf yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder