9 Haziran 2011 Perşembe

TÜRKİYE VE RUSYA VİZESİZ KALIŞ SÜRESİNİ İKİ AYA ÇIKARIYOR

Rusya ve Türkiye arasında 16 Nisan'da başlayan bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamadan memnun kalan iki ülke, süreyi iki katına çıkarmak için çalışmalara başladı.

Türk kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ankara, Moskova'ya sürenin iki katına çıkarılması ile ilgili teklifi iletti. Moskova’dan olumlu yanıtın gelmesini bekleyen Türkiye, Bakanlar Kurulu kararı ile geçici bir dönem tek taraflı olarak süreyi iki katına çıkarmaya da hazırlanıyor. Rusya Federal Turizm Ajansı da İnterfax'a yaptığı açıklamada, Türkiye Turizm Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ile vizesiz seyahat süresinin iki aya çıkarılabilmesi için çalışmalara başladığını doğruladı.

Rus ailelerin tatil beldelerinde villalar kiralayarak 45 gün 2 ay kaldıklarına değinen yetkililer, özellikle bu sektör için vizesiz uygulamanın olumsuz etki yaptığına değiniyor. Türkiye'nin girişimi ile başlatılan yeni sürecin hedefe ulaşması durumunda karşılıklı olarak iki ülke vizesiz seyahat süresini iki aya çıkarmış olacak. Rusya'nın cevabı gecikmiş olsa da, Ankara tek taraflı olarak kısa sürede vizesiz seyahat süresini iki aya kadar uzatacak.

0 yorum:

Yorum Gönder