17 Haziran 2011 Cuma

NINTENDO'NUN YENİ OYUNCAĞIYLA TANIŞIN

Dünyanın en çok satan oyun cihazlarının yaratıcısı Japon Nintendo, yeni bir sayfa açtı: Wii U oyun için televizyon bağımlılığını kaldırıyor.

Japon oyun devi Nintendo’nun 2006 yılında piyasaya sürdüğü Wii adlı oyun konsolu o zamana kadar rakiplerinin fark edemediği iki ayrıntı sayesinde arayı hızla açmayı başardı: Harekete duyarlı kontrol ve kolay oynanan oyunlar. Uzun süredir en çok satan oyun konsolu olma unvanını taşıyan Wii’nin başarısına ek olarak firmanın el oyun konsolu DSi ve 3 boyut destekli 3DS cihazları da oldukça iyi satış rakamlarına imza atıyor. Nintendo’nun son bombasıysa Wii U adını taşıyor.

Oyun dünyasının en büyük etkinliği kabul edilen Electronic Entertainment Expo’da (E3) tanıtılan Wii U, 6.2 inçlik dokunmatik ekranlı bir tablet formu taşıyor. Kontrol düğmeleri Nintendo kullanıcılarının aşina olacağı cinsten: İki analog kontrol kolu, dört düğme, dört tetik ve D-pad. Wii konsolunun el kontrolündeki gibi cihazın içinde harekete duyarlı bir jiroskop bulunuyor. Böylece cihaza verdiğiniz açı ve eğimler oyunda kontrol ettiğiniz karaktere de aynen yansıyor.
Grafik yeteneklerinin yakın rakipleri Xbox360 ve PS3 ile denk olacağı söylenen Wii U’da Smash Bros., New Super Mario Bros. Me, Lego City Stories, Tekken, Assassin’s Creed, Darksiders 2, Batman: Arkham City, Dirt, Aliens: Colonial Marines, Metro, Battlefield 3 ve Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge başlıklarının yer alacağı şimdiden kesin.

Cihazın çift tarafında yer alan kamera ve mikrofonun da, oyun sürecinde rakipler arasındaki iletişim ve görüntü/ses kontrollü oyunlar konusunda sürprizlere gebe olduğu düşünülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder