7 Haziran 2011 Salı

İNGİLİZ RESSAMDAN "SİYAH KALEM ANTALYA" SERGİSİ

İrlanda asıllı İngiliz ressam ve sanat tarihçisi Mikail Duggan'ın çizimlerinden oluşan 'Siyah Kalem Antalya' adlı sergi, Antalya Kent Müzesi'nin küratörlüğünde Karaalioğlu Parkı'nda açıldı.

Yaşamını Antalya'da sürdüren Mikail Duggan'ın, 1988-2009 yılları arasında yaptığı çizimlerden oluşan sergi, çok sayıda sanatseverin katıldığı bir törenle açıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, sanatçının çok değerli çizimlerinin Antalya'nın kültür hazinesine bir katkı olduğunu söyledi. Öcal, bundan sonra da yaşamını Antalya'da sürdürmesi dileğinde bulunduğu Mikail Duggan'a bir plaket sundu.

Çizimlerinde Antalya'nın tarihi mekanlarını, eski yapıları ve doğal güzellikleri konu edinen Mikail Duggan da, Antalya Kent Müzesi öncülüğünde böyle bir sergi açmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Duggan, Antalya'nın olağanüstü güzel bir yer olduğunu belirterek "Bu güzellikler herkesi hayran bırakıyor. Ben de 20 yıldır bunları çiziyorum. Ama bu güzellikler giderek yok oluyor. Antalya'da artık usta kalmadı. Bu güzellikler onların eseriydi. Yemenici, yorgancı, kalaycı yok artık. Geleneksel evleri yapacak usta yok. Eski zamanlardaki güzel Antalya için bu ustalıkların yeniden ortaya çıkması lazım" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder