8 Haziran 2011 Çarşamba

18 YIL BOYUNCA HER GÜNE BİR POLAROİD KARESİ

23 yaşında satın aldığı makineyle her gün bir fotoğraf çeken New York'lu fotoğrafçı, 41 yaşında öldüğünde 6 bin kare çekmişti. Seri artık internette...

New York’lu fotoğrafçı Jamie Livingston, 18 yıl boyunca her gün bir Polaroid fotoğraf çekti ta ki henüz 41 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybedene kadar. Projesine 31 Mart 1979 tarihinde, sevgilisi Mindy Goldstein’ı ve bir arkadaşının fotoğrafını çekerek başlayan Livingston, toplam altı bin kare fotoğraftan sonra 25 Ekim 1997’de, 41’inci yaşgününde yaşamını yitirdi.
Fotoğrafçı, Polaroid kamerasını 1979’da almış. Birkaç gün sonra her gün fotoğraf çektiğini fark edince bunu günlük bir görev olarak benimsemiş. İlk fotoğraflarda 23 yaşında olan Livingston’ın koleksiyonunda yaşadığı özel ilişkiler, arkadaşları, evliliği ve cilt kanseriyle mücadelesinden son gününe kadar görüntüler yer alıyor. Seride New York’un geçirdiği dönüşümü de izlemek mümkün. Fotoğraflar da hayatı belgelenen isimlerden biri de Livingston’ın arkadaşı Hugh Crawford.

Crawford, kişisel tarihlerinin bir tür belgeseli olan bu serinin kutularda eskiyip gitmesini istememiş ve başka bir arkadaşlarıyla birlikte, Livingston’ın 10’uncu ölüm yıldönümü olan 2007’de Bard College’da bir sergi açmış. Crawford şimdi de www.photooftheday.hughcrawford.com adresinde açtığı web sitesiyle fotoğraflarını sergiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder