26 Mayıs 2011 Perşembe

10. TÜRK -YUNAN DOSTLUK FESTİVALİ


10. Türk-Yunan Dostluk Festivali, 3-5 Haziran günleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenecek.

Strasbourg- Şimdiye kadar Türkiye ve Yunanistan'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen ve bu yıl ilk kez Avrupa'ya taşınan festivalin tanıtımı için Strasbourg'da yapılan basın toplantısına, Türk ve Avrupalı gazeteciler, Avrupa Konseyi'ne üye ülkelerin diplomatları ve ''Defne-Dafni'' derneği üyeleri katıldı.

Defne Derneği Başkanı Prof. Eser Karakaş ve Türkiye'nin Strasbourg Başkonsolosu Sibel Algan, etkinliğin önemini vurgulayan konuşmalar yaptı.

Yunanistan'ın Strasbourg Fahri Konsolosu Albert Rosenstiehl da ''iki ülke arasındaki bu yakınlaşmaların dünya barışına da katkılar sağladığını'' söyledi.

Strasbourg kentinin, Almanya ve Fransa arasındaki barışta oynadığı sembolik rol yüzünden, bu yılki festivalin evsahipliğine seçildiği bildirildi.

Festivalin teması, ''Defneler ile Diyaloglar'' olarak saptandı. Bu tema, Avrupa Birliği ve Sivil Toplum Diyaloglarını kapsayan AB projesinden esinlenerek belirlendi.

10. Türk-Yunan Dostluk Festivali, 3 Haziran'da, Strasbourg Üniversitesi'nde başlayacak panelle start alıyor. Panelin ardından, Ara Güler-Ikonomopoulos fotoğraf sergisi açılacak.

4 Haziran'da ise Jazz Manushe grubunun vereceği konserin ardından, ''Barış'a Kurulan Sofra'' ve yuvarlak masa sohbetleri halkla buluşacak.

0 yorum:

Yorum Gönder