26 Nisan 2011 Salı

DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI BAŞLADI

Dünya Çocuk Oyunları, görkemli bir açılış seremonisi ile başladı. Ankara Spor Salonu’nu 90 farklı ülkeden katılan 3 bin çocuk ve binlerce davetli ile rengarenk bir atmosfere büründüren açılış seremonisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Didar Şahin’in yürüttüğü, müziklerini Can Atilla’nın bestelediği, sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Burcu Esmersoy’un yaptığı seremoni, Başkan Gökçek’in Gençlik Parkı’ndan uçurduğu, Ankara semalarında süzülerek, Ankara Spor Salonu’na konan kelebek ile başladı. Salon içine yerleştirilen kozanın kırılmasıyla özel ışık efektleri eşliğinde gökyüzüne yükselen kelebek, seyircileri uçarak selamladı. Ardından başlayan “Anadolu İlhamları” sahnesinde Burhan Öçal eşlik eden 70 kişilik perküsyon ekibi ile 10 uçan davulcu “su, ateş, hava ve toprak” temalı şovlarıyla izleyenlere unutulmaz bir ritim performansı sundu.

Vatan Şaşmaz, Burcu Esmersoy ve onlara eşlik eden çocuk sunucular Ece ve Ege Öztaş’ın açılış sunuşunun ardından Ayhan Uştuk’un yorumu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Protokol konuşmalarını, Nilsu Acar’ın solo performansı ve “Anadolu Ebrusu” adlı gösteri takip etti. Gösteride, sahneye gelen Anadolu heykellerine, Kayseri, Ankara Olgunlaşma Enstitüleri ile Büyükşehir Belediyesi BELMEK tarafından hazırlanan geleneksel kostümleri taşıyan 60 profesyonel dansçı eşlik etti.

0 yorum:

Yorum Gönder