23 Mart 2011 Çarşamba

SANATA 15 BİN METREKERAKE AYRILDI

Garanti Bankası; Garanti Galeri, Osmanlı Bankası Müzesi ve Platform Garanti’den oluşan kurumlarını bir çatı altında toplayarak Garanti Kültür A.Ş’yi kurdu. Bu birliktelikten iki mekan çıktı ortaya; Salt Beyoğlu ve Salt Galata. Böylece sanata 15 bin metre kare alan açılmış olacak.

Bankalar Caddesi’ndeki 10 bin metrekarelik tarihi Osmanlı Bankası binası ve Beyoğlu’ndaki beş bin metrekarelik yapı, Mimar Han Tümertekin tarafından restore edilerek, birer kültür merkezine dönüştürüldü. Her ikisinin kullanım amaçlarıysa farklı olacak.

Dün, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Salt İletişim ve Yönetim Direktörü Sima Benaroya ve Salt Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun tarafından Salt Beyoğlu’nun tanıtımı yapıldı. Verilen bilgiye göre, Beyoğlu’ndaki altı katlı, yeni binanın bin metrekarelik sergi alanında güncel sanata yer verilecek. Ayrıca 160 metrekarelik açık sinema, 100 metrekarelik mağaza ve kafe yine bu binada hizmet verecek. Mekânın resmi açılışı 9 Nisan’da Hüseyin Bahri Alptekin’in ‘Ben Bir Stüdyo Sanatçısı Değilim’ ve Ars Viva ödülünü alan sanatçıların işlerinden oluşan ‘Laboratuvar’ sergileriyle yapılacak.

10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan Salt Galata ise eski Osmanlı Bankası binasının restore edilmesiyle hazırlandı. Eylül ayında açılması planlanan bina, 100 bin adete ulaşan kitap sayısı, zengin arşivi, konferans ve sergi salonları ve müzesi ile uluslararası alanda da referans gösterilen bir merkez haline getirilecek.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder