22 Mart 2011 Salı

KADIN İŞÇİ KENDİNİ KORUMAYI ÖĞRENECEK

Türk-İş, kadın işçilerde, çeşitli alanlardaki hakları konusunda bilinç oluşturması ve kendilerini karşı karşıya kalabilecekleri risklere karşı koruyabilmeleri amacıyla bir eğitim projesi yürütecek.       

Konfederasyon, kadın işçilerin çalışma hayatında yaşadığı sorunlar ve olası riskler konusunda özel bir çalışma başlattı.       

''Çalışma hayatında kadınlar da var'' temel yaklaşımıyla hayata geçirilen projeyle, konfederasyonun daha önce kadın ve erkek işçilerle karma şekilde yaptığı eğitimlerde farklılığa gidilecek.       

Kadın Çalışanlara Yönelik İş Sağlığı ve İş Stresi Seminerleri Projesi kapsamında 21 Marttan itibaren kadın işçi yoğunluğunun fazla olduğu Afyonkarahisar, Düzce, Bartın, Gaziantep, Mersin, Malatya, Manisa, Aydın, Rize gibi 14 ilde kadın işçilere yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Eğitimlerden yaklaşık bin kadın işçi yararlanacak.       

Eğitimlerde, kadın işçilerin, çalışma koşulları ve ilgili mevzuat konularında bilinçlendirilmesi amacıyla Türk-İş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı uzmanları tarafından seminerler verilecek.       

Eğitim kapsamında kadın işçilere iş sağlığı ve güvenliği, bu alandaki mevzuat, mevzuatın kadın çalışanlara sağladığı olanaklar, çalışma sırasında kullanılacak koruyucu malzemelere ilişkin bilgi verilecek.      

Proje, çalışma hayatında karşılaşılabilecek sorun ve risklerle de sınırlı olmayacak. Kadın işçilerde, yasal haklar, eğitim, sağlık, şiddet, siyasete katılım, sendikal örgütlenme konularında farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar da yürütülecek.       

Türk-İş, sadece kadın işçilere verilecek bu eğitimlerin yanı sıra genel iş sağlığı güvenliği seminerlerinde verilen karma eğitimlerle de erkeklerin konu ile ilgili farkındalığının artırılmasını sağlamaya çalışıyor.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder