30 Mart 2011 Çarşamba

60 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Çorum'un Sungurlu Belediyesi, ağaçlandırma ve yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında 60 bin fidanı toprakla buluşturacak.


Hedeflerinin Sungurlu'yu görünümüyle ve havası ile daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek olduğunu dile getiren Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Güzel ve temiz bir çevrede yaşamak her insanımızın hakkıdır. Belediyemiz tarafından 10 bin adet ladin çam, çınar, süs eriği, top akasya, hatme ve ıhlamur alımı yapılarak bu ağaçlar Belediye Toplu Konutları başta olmak üzere park kenarlarına ve şehir merkezine dikilmeye başlandı" dedi. Başkan Uzunkaya, 2011 yılında 60 bin adet fidanı toprakla buluşturacaklarını açıkladı.

İlçede bulunan mesire alanlarını güzelleştirmek için çalışma başlatıldığını dile getiren Uzunkaya, belediyenin önemli çevre projelerinden biri olan mesire alanlarını ve parkları güzelleştirmek için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi. İlk etapta mesire alanlarına ve parklara oturma bankları yapıldığını kaydeden Uzunkaya, "Şuanda Belediyemize ait kademe birimimizde 50 adet oturma bankı yapılmaktadır. Yapılan banklar en kısa zamanda mesire alanları, piknik alanları ve parklara monte edilerek, bankların halkın dinlenmesi açısından ve özellikle yeşil alanlardaki oturma problemine çözüm olacaktır" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder