2 Şubat 2011 Çarşamba

SOKAK ÇOCUKLARINI SPORLA TOPLUMA KAZANDIRIYOR

Serhat Enyüce, sokak çocuklarından oluşturduğu takımı Türkiye şampiyonu yaptı, imkansızı başardı ve büyük başarılara imza attı.

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen ve "sıradışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programının 27 Ocak Perşembe günkü konuğu, geçimini sokaklardan sağlayan ve poliste kaydı olan çocukları topluma kazandırmak amacıyla yola çıkan ve bu çocuklardan oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile Türkiye şampiyonu olan ve önemli başarılara imza atmaya hazırlanan Serhat Enyüce oldu.

Programda takımının kurulma öyküsü ve beklentilerini paylaşan Serhat Enyüce, Erzurum Polis Meslek Okulu Müdür Yardımcısı ve Buz Hokeyi Antrenörü. Enyüce, Türkiye'deki büyük kentlerin en büyük sosyo-ekonomik sorunu olan sokaklarda satıcılık yapan çocukların hayatını değiştirmek ve  ülke için bir gurur kaynağı haline getirmek amacıyla yola çıktı. Enyüce, kentte buz hokeyi sahası olmadığı için Erzurum'un simgesi Havuzlu Meydan'da, itfaiyenin su ile doldurduğu ve buz tutan havuzda, 10-14 yaş grubu çocuklardan oluşan takımıyla çalışmalarına başladı. Buz hokeyi malzeme sıkıntısını ise robocop polislerinin malzemeleriyle gidermeye çalıştı. Olanaksızlara rağmen yılmayan,  seçiciliği ve disiplinli yaklaşımıyla amacına ulaşmayı başaran Enyüce,  Erzurum'da kışın en ağır şartlarına alışkın ve buz hokeyi için biçilmiş kaftan olan sokak çocuklarından oluşturduğu "Polis Gücü Buz Hokeyi Takımı" ile suça çok yakın yaşayan bu çocukları spora kazandırmayı başardı. Takım, 2008 yılında dalında Türkiye şampiyonu oldu.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder