9 Şubat 2011 Çarşamba

'SAĞLIK ANADOLU' BİLİNÇLENDİRECEK

Sağlık Bakanlığı, TRT, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) öncülüğünde organize edilen ve 17 Şubatta Denizli'den başlayacak olan ''Sağlık Anadolu'' projesi kapsamında, uzman doktorlar Türkiye'yi il il dolaşarak çeşitli sağlık konularında halkı bilinçlendirmek için konferanslar düzenleyecek. Konferanslar, TRT Anadolu ve projeye katılan yerel televizyonlar tarafından Türkiye genelinde canlı yayınlanacak.

Projenin tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısının başında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, görüntülü mesajı sunuldu. Bakan Akdağ mesajında, Türkiye'de son yıllarda çok ciddi sağlıkta dönüşüm programlarının uygulandığını, başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere bu programların dünyada da örnek bir model olarak kabul edildiğini iletti.

''Böyle bir noktada önümüzde başarmamız gereken işler var. Bunların başında da vatandaşın kendi hayat tarzını değiştirmesi gerekiyor. Daha fazla hareket etmemiz lazım. Çok fazla yemeyerek, şişmanlamayı önlememiz lazım, sigara içmeyeceğiz. Ferdin kendisinin yapması gereken şeyler var. Biz Sağlık Bakanlığı olarak bu hayat biçiminin değişmesi açısından vatandaşımıza destek olacağız. Bunun için vatandaşı bilgilendirmek gerekiyor. TRT Anadolu ile bu çerçevede birlikte çalışmış oluyoruz. Hem hafta içinde TRT ile doğrudan yapılan programlarla bunu taşradaki yerel kanallara aktarmış olacağız hem de o şehrin bu işle ilgili yöneticileri ve eşrafıyla konuyu masaya yatırmış olacağız.''

TRT5 Anadolu Genel Direktörü ve YBTB Genel Başkanı Şeyda Açıkkol da, Sağlık Anadolu projesinin, sağlıklı yaşam, ağız ve diş sağlığı, Kızılay kan bağışı kampanyası, ağız diş sağlığı ve göz hastalıkları saha çalışması olmak üzere 5 ana programdan oluştuğunu söyledi.

Açıkkol, projenin sadece sorunları tespit eden yayınlar yapmayacağını, aynı zamanda bu sorunların çözümü konusunda öncü olacağını belirtti. TRT Anadolu ekibi olarak çok heyecanlı olduklarını çünkü sahaya indiklerini, yerel ve bölgesel televizyon kanallarıyla sahada buluştuklarını dile getiren Açıkkol, TRT Anadolu'nun ana misyonunun halkın sorunlarına çözüm üretmek olduğu için diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptıkları diğer projeleri de kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Denizli'den 17 Şubatta başlayacak ve 81 ili kapsayacak proje, 20 Aralıkta Ankara'da sona erecek.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder