28 Ocak 2011 Cuma

ERZURUM'DA MUHTEŞEM AÇILIŞ

Erzurum Cemal Gürsel Stadı'nda, '25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' için görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bürokratlarla birlikte yaklaşık 21 bin kişi Cemal Gürsel Stadı'ndaki tarihi güne tanıklık etti.

Türkiye'nin ilk kez düzenlediği Kış Oyunları'nın açılış töreni saat 19.30'da Universiade Bayrağı'nın Cemal Gürsel Stadı'na gelmesiyle başladı. Oyunlara katılan 58 ülkenin sporcularının geçişinde Türkiye 73'ü bayan 79'u erkek toplam 152 sporcu ile yer aldı. Türkiye'nin bayrağını kayaklı koşuda mücadele edecek milli sporcu Sabahattin Oglago taşıdı. Seyirciler Azerbaycan ve Bosna Hersek takımlarına büyük ilgi gösterirken, İran takımındaki başı kapalı bazı sporcular da dikkat çekti.

Sporcuların sahadaki yerini almasından sonra açılış konuşmasını yapan Organizasyon Komitesi Başkanı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, 'Bugün Erzurum'da bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz. 5 kıtadan gençlerin buluştuğu büyük bir coşkuyu ve bayram sevincini yaşıyoruz. Mutluluğumuza ortak olan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yarışmaların Fair-play anlayışına uygun biçimde geçeceğine inanıyorum. Türkiye'ye güvenerek bu oyunların Anadolu'nun zirvesinde yapılmasına olanak tanıyan FISU heyetine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye kendine yönelik güveni boşa çıkarmalmış, büyük yatırım yapmıştır. Erzurum dünyada artık sayıyı kış sporları merkezlerinden birisidir. Türkiye'nin kış sporlarında gerçekleştirdiği en büyük orgfanizasyon olan Erzurum 2011 ülkemiz ve kış sporları adına bir milattır.

Resmi açılışı yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerine 'Bugün çok büyük bir spor organizasyonunun İstanbul'da gerçekleşiyor olmasından' dolayı diye başladı. Gül daha sonra, 'Erzurum'da' diye düzelterek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu tip büyük organizasyonlar genellikle büyük şehirlerde olurdu. Ama Doğu'nun Kapısı Erzurum'da bu organizasyonun gerçekleşmesi Türkiye için olağanüstü başarıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Spor arkadaşlık, barış, centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen siz değerli sporcuların centilmence yarışacağına eminim. Hepinize başarılar diliyorum ve oyunları başlatıyorum. Hayırlı olsun.'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasının ardından FISU bayrağı tribünleri dolaştı. Daha sonra FISU Marşı okundu ve FISU Bayrağı göndere çekildi. Törende, sporcu andını milli kayakçımız Tuğba Daşdemir, hakem andını ise uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden buz hokeyi hakemimiz Ece Esen okudu.

Universiade Erzurum-2011 meşalesi ise Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda Grekoromen Stil Dünya Şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi, Dünya Şampiyonası'nda sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı'nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen'in ellerinde yol aldı. Meşaleyi taşıyan sporcular sahanın dört köşesine yerleştirilen meşalaleri aynı anda büyük tezahürat eşliğinde yaktılar.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder