10 Ocak 2011 Pazartesi

CHAMP ELYSEE GİBİ OLDU

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarıyla yepyeni bir çehreye kavuşan Abdi İpekçi Caddesi çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla açıldı. Kerem Görsev’in caz müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen törenin açılışını Şişli Belediyesi Mustafa Sarıgül yaptı. Abdi İpekçi Caddesi’ne serilen kırmızı halının üzerinde konuşan Sarıgül, Nişantaşı’nın İstanbul’un en seçkin bölgesi haline geldiğini söyledi.

Şişli Belediyesi, bölgeyi daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak için 3 ay önce kolları sıvadı. Abdi İpekçi Caddesi’nden başlanan yenileme çalışmaları kapsamında yollarda asfaltlama yapılmadı. Bunun yerine Nişantaşı’nın bütün ara sokakları Bergama taşıyla döşendi. Abdi İpekçi Caddesi trafiğe kapanmadı ancak park etmeye kapandı.

Yenilenen haliyle Abdi İpekçi Caddesi’nde çeşitli kültür ve sanat aktivitelerine ağırlık verilecek, açık hava sergileri yapılacak. Mevcut proje dahilinde, cafe-bar ve restoranların dışında başka işletmeler de kaldırımlardan faydalanabiliyor. Bu bölgede Türkiye’nin önde gelen cafe ve işletmeleri yer alıyor. Abdi İpekçi’de tamamlanan bu proje daha sonra Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı’nı da içine alan yaklaşık 30 sokakta uygulanacak. Projenin ikinci etabı Abdi İpekçi’nin bir paralelindeki Mim Kemal Öke Caddesi’nde uygulanacak. Üçüncü aşamada ise Atiye Sokağı tamamen trafiğe kapatılacak. Atiye Sokak, butikleri, takı dükkanları, restoran ve kafeleriyle yaşayacak.

VATAN

0 yorum:

Yorum Gönder