29 Eylül 2010 Çarşamba

VAN, "NİSİ VE PİSİ" İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

"Nisi Dünyası" adlı proje kapsamında hazırlanan çizgi filmle 6 yaşındaki Nisa (Nisi) ile Van Kedisi Pisi, kenti tüm dünyaya tanıtacak.

Özel Çınar İlköğretim Okulu Halkla İlişkiler Müdürü ve Proje Danışmanı İzzet Gülaçar, düzenlediği basın toplantısında, Van'ın tarihi ve kültürel değerlerini özellikle dünya çocuklarına tanıtmak amacıyla bir süre önce hazırlanan "Nisi Dünyası" adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, okul öğrencilerinden 6 yaşındaki Nisa Gürbüz'ün, projeye dahil edildiğini belirtti.

Proje kapsamında, Türkiye'deki televizyonlarda yayınlanacak "Nisi ve Pisi" adlı çizgi filmde, öğrencileri Nisa Gürbüz ile Van Kedisi "Pisi"nin rol alacağını vurgulayan Gülaçar, her iki karakterin kenti tüm dünyaya tanıtacağını söyledi.

Gülaçar, Nisa Gürbüz'ün konuşması ve hareketlerinin çizgi filmdeki "Nisi" karakterine uyarlanacağını bildirerek, "Var olan bir projenin devamı niteliğindeki çizgi filmde öğrencimiz Nisa Gürbüz'ün, Van Kedisi ile birlikte baş karakteri canlandıracak olması hepimizi mutlu etti" dedi.

Çizgi filmin ardından "Nisi ve Pisi" adlı sinema filmi çekileceğine de değinen Gülaçar, projenin, bu etkinlikler sayesinde tüm dünya çocuklarına ulaşmayı hedeflediğini ifade etti.

Yıl içinde düzenlenecek festival, konser, şiir dinletileri ile projenin devamının sağlanacağını anlatan Gülaçar, şunları kaydetti: "Topluma mal olmuş tanınmış insanlar da proje dahilinde kente davet edilerek, çeşitli etkinliklere katılacak. Çocuk diliyle Van'ı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Nisi Dünyası ismiyle çıkartılan aylık dergi de İngilizce ve Türkçe olarak hem Avrupa ülkelerinde hem de yurt içinde çocuklara dağıtılacak."

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder