30 Ağustos 2010 Pazartesi

KANADA GAZETESİNDE TÜRKİYE TANITIMI

Amerikalı gazeteci Karen Bartlett’ın, gemiyle 12 günlük "Byzantine Odyssey" turu kapsamında gezdiği İstanbul ile ilgili izlenimlerini anlattığı gezi notları, Toronto Star’ın "travel" ekinde yayımlandı.

İstanbul’un Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapmış 2000 yıllık tarihi ile muhteşem bir şehir olduğunu anlatan Bartlett, "pembe ve lavanta rengi karışımı günbatımında, minare ve kubbelerin siluetleri eski Konstantinopol’ün yeni tanımı gibiydi" dedi.

Götürüldüğü Türk hamamında kendisini sultanlar gibi hissettiğini anlatan Bartlett, 48 saatten daha az kaldığı İstanbul’u "binlerce caminin olduğu şehir" diye tanımladı.

Yeni Cami’nin minarelerinin sivriliğinden ve ince mimarisinden etkilendiğini ifade eden Bartlett, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda alışveriş yapmamasına rağmen esnafın kendisine ikramda bulunduğunu ve birlikte Türk kahvesi içtiklerini yazdı. Maraş dondurması satıcısının, dondurmayı verirken yaptığı hareketleri ve dondurmanın tadını anlatan Karen Bartlett, lokum satanların da çok ve çeşitli lokum tattırdığını anlattı.

Gazetenin aynı ekinde, Kanadalı seyahat firmalarının Türkiye turlarına ait reklamları da yer aldı.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder