10 Haziran 2010 Perşembe

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA BÜYÜK ÖDÜL

Nazilli Belediyesi’nin atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılmasını önlemek amacıyla yürüttüğü “Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi.

İlköğretim çağındaki öğrencilerden başlayarak aileler ve toplumun tüm kesimlerinin atık pillerin zararları ve çevrenin kurtarılması konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük oranda katılım sağlanarak bin 300 kilogram atık pil toplandığı belirtildi.

Nazilli Belediyesi tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmeye göre; 330,50 kilogram atık pil toplayarak birinci olan Atatürk İlköğretim Okuluna Projeksiyon Cihazı, 158,93 kilogram ile ikinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okuluna Bilgisayar ve 139,55 kilogram atık pil toplayarak üçüncü olan İstiklal İlköğretim Okuluna Renkli Yazıcı hediye edildi. Ayrıca okulların yanı sıra 7 bin 700 adet atık pil toplayan Aslıhan Eriş’e, 7 bin 221 adet atık pil toplayan İlayda Yenigürbüz’e ve 5 bin 500 adet atık pil toplayan Buse Topaç’a Nazilli Belediyesi tarafından Laptop hediye edildi.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder