29 Nisan 2010 Perşembe

HOLLYWOOD YAZISI KURTULDU

Amerikan sinema endüstrisinin kalbi Los Angeles'ın tepelerinde uzanan dünyaca ünlü Hollywood harfleri, arazisinin satın alınması için gerekli 12,5 milyon dolar toplanarak, buraya lüks konut inşa etmek isteyen şirketin elinden kurtarıldı. 60 dönümlük arazinin satın alınabilmesi için son süre, 30 Nisan’da doluyordu.

Hollywood Harfleri California eyaletinin 3,1 milyon dolar, yerel makamların 2,7 milyon dolar ve özel bağışçıların da 6,7 milyon dolar katkısıyla kurtarıldığını belirten vali Arnold Schwarzenegger: "Herkes bu harflerin muhtemelen dünyanın en efsanevi ve en çok bilinen harfleri olduğunu biliyor. Rüyaların, fırsatların ve umudun sembolü" diye konuştu.

Los Angeles’ın sembolü olan harfleri kurtarmak için bir çok şöhretli isim bağışta bulundu. Bunların arasında Tom Hanks, Norman Lear, Katleen Kennedy , Steven Spielberg, Frank Marshall, Rita Wilson, Walt Disney Stüdyoları, Tiffany ve Sinema Sanatları Akademisi gibi isimler ve kurumlar var. En son bağışta bulunan şöhretlerden biriyse Playboy Dergisi’nin kurucusu Hugh Hefner. Harflerin kurtarılması için 900 bin dolar bağışlayan ünlü kazanova bağışı yaptıktan sonra: : "Çocukluk hayallerimin ve fantezilerimin kaynağı filmlerdir. Hollywood’da yaratılanların da hayatımda ve Playboy üstünde etkisi çok büyüktür. Bu yazı Hollywood’un Eyfel Kulesi’dir. Böyle önemli bir kültürel varlığın korunmasına yardımcı olduğum için çok mutluyum." dedi.

7. sanatın ve pop kültürünün ikonu haline gelen 9 harfin özellikle Amerikalılar için önemi böylelikle tüm açıklığıyla anlaşılmış oldu. Normalde hiçbir konuda bir araya gelip anlaşamayan ünlü isimlerin, Los Angeles’ın sembolünü kurtarmak için harcadıkları çaba bunun en büyük göstergesi.

HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder