13 Nisan 2010 Salı

"ANKARA KARİKATÜR FESTİVALİ" BAŞLIYOR

"16. Uluslararası 7-77 Ankara Karikatür Festivali" 16-19 Nisan tarihlerinde "çocuklar için" gerçekleştirilecek. Festivalde çocukların çizdikleri karikatürlerden ve çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan karikatür sergileri açılacak, çocuklar için karikatür çizim atölyeleri, work-shoplar düzenlenecek, çizgi film gösterileri yapılacak.

Festival sırasında açılacak yarışma sergileri ve Valeri Kurtu (Almanya), Javad Alizadeh (İran) ile Michel Kichka (İsrail) çocuk karikatürleri sergileri, Ege Yarım "Çocuk Gözüyle', Nezih Danyal "Ben de Çocuktum' karikatür sergileri, festival süresince Ankara'da çeşitli galerilerde on beş gün açık kalacak.

Festival kapsamında kitap armağanlı, 7-17 yaş grubu çocuklarına açık, karikatür ustalarıyla birlikte karikatür çizimi, Uluslararası Work-Shop yapılacak. Uluslararası Work-Shop'un bu yılki konusu "Büyüyünce Ben...' olacak. Festival etkinlikleri arasında yer alan çizgi film gösterimlerinde de Alman, Bulgar, Hollanda ve İran çizgi filmleri miniklerle buluşacak. Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim Heykel Müzesi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi, Türk İngiliz Kültür Derneği Sergi ve Toplantı Salonu, Umag Sanat Galerisi'nde düzenlenecek.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder