28 Şubat 2010 Pazar

12 YILDAN SONRA...

Bitlis merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde yaşayanlar, ilk defa okula kavuşmanın sevincini yaşıyor. İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, uzun yıllar sonra köydeki öğrenci ve velilerin, kapılarının önünde bir okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Taşımalı eğitimde kaza riski ve bu eğitimin pahalıya mal olması nedeniyle, köye modern bir prefabrik okul yapmaya karar verdiklerini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:      

''Köyümüz orman alanında olduğu için, yapılaşmaya izin verilmiyor. Bu köyün afet kapsamına alınmasından dolayı, yapı yapamıyoruz. Yaptığımız okul taşınabilir bir okul olduğu için, yapılaşma noktasında da sorun yaşanmayacak. Daha önceden köyde taşımalı eğitim olduğu için, böyle bir okul yapımına gidilmemiş. Köyümüzde ilk defa okul yapıldı.

Okulda toplam 19 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz önceden taşımalı olarak, Narlıdere köyündeki YİBO'da eğitimlerini sürdürüyordu. Taşımalı eğitimde kaza riski ve bu eğitimin pahalıya mal olması nedeniyle, buraya modern bir prefabrik okul yapmaya karar verdik ve okulumuzu kurduk. Böylelikle yıllar sonra köydeki öğrencilerimiz ve veliler, kapılarının önünde bir okula kavuşmuş oldu. Okulumuzu ikinci dönemin başında eğitime açtık.''

Köylerde okul olmasının, kız çocuklarının okullaşma sorununu ortadan kaldırdığını belirten Korkmaz, yöredeki 19 öğrenciden, 11'inin kız öğrenci olduğunu söyledi.

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder