8 Aralık 2010 Çarşamba

CROSSROADS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bu yıl 5.si düzenlenen , "Kültürler arası diyalog" temalı kısa filmlerin yarıştığı JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali sonuçları açıklandı. Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde birinciliği "Mada" isimli filmi ile Musa Ak aldı.

İkincilik ödülü ise Çin’e gitti.  “1+1” isimli filmi ile Hong Kong lu yönetmen Mo Yan Chi Lai’nin ardından üçüncülük ”Berf” isimli filmi ile Erol Mintaş’ın oldu. İlk üçe giren eserlerin yönetmenlerine  Digital Film Academy  10 bin liralık eğitim bursu verdi. Gala kokteyli sırasında YüzBinYüz ekibinin İNSANBUL adlı sergisini gezen davetlilere bir de sürpriz vardı.  YüzBinYüz ekibi , 21.yüzyıl insanını belgelemeye devam ederek gala mekanının tam ortasında özel olarak kurulan platformda davetlilerin fotoğraflarını çekti. 

En iyi film seçilen “Mada” seyirciler arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Film, Beyşehir gölünün ortasında bulunan Mada Adası’nda , hiç bir yolu ve köprüsü olmadığı için izole bir yaşam süren Madalılar’ın doğayla olan zorlu hayat mücadelesini konu alıyor. Bülent Doruker’den Digital Film Academy burs çekini alan Musa Ak’ın heyecanı katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder