19 Kasım 2010 Cuma

MALATYA'DAN OTAR IOSSELİANİ'YE ÖDÜL

1. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yaşam boyu başarı ödülünün sinemanın alaycı ve büyüleyici yönetmeni Otar Iosseliani'ye verileceği bildirildi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım'da açılış gecesi ile başlayacak.

Kendine özgü sinema diliyle; Cannes, Venedik ve Berlin gibi pek çok festivalde ödül alan başarılı yönetmen Otar Iosseliani, son filmi Chantrapas/İşe Yaramaz ile festivale konuk oluyor.

1. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış gecesinde yaşam boyu başarı ödülünü alacak olan sanatçı, Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan son filmi Chantrapas/İşe Yaramaz'ın 27 Kasım'da yapılacak gösteriminde sinemaseverlerle buluşacak.

Otar Iosseliani'nin kendi yaşamından izleri taşıyan film, filmin karakteri Nicolas'ın Gürcistan'dan Fransa'ya yasaklar olmadan, özgürce sinema yapabilmek adına çıktığı yolculuğu anlatılıyor. Gürcü asıllı Fransız yönetmen Otar Iosseliani, son filminde, kendisi gibi yasaklar yüzünden vatanını terk etmek zorunda kalanları, yine kendine has üslubu ile anlatıyor.

Otar Iosseliani, "soyut komediler" diye bahsettiği filmlerinde, alışılmadık stilleri, imalı mizah anlayışları ve kesin olmayan anlamlarıyla, izleyiciye farklı bir komedi anlayışı sunuyor.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder