30 Kasım 2010 Salı

“BOLU RÜYASI” GERÇEK OLUYOR

Hava ve çevre kirliliği ile sık sık ülke gündemine gelen ilimizde yıllar boyunca hayali kurulan “Temiz Bolu” rüyasının gerçekleştirilmesi adına önemli bir adım atıldı.

Bolu Orman Bölge müdürlüğünün Doğu Marmara Kalkınma Ajansına yaptığı başvuru Ajans tarafından yapılan ön inceleme ve nihai değerlendirme neticesinde başarılı teknik destek başvurular arasına alındı. Proje yaşama geçirilirse herkesin görmeyi arzuladığı “Temiz bir çevre, çöpsüz bir Bolu Ormanları” rüyası hayat bulmuş olacak.

Bolu Orman Bölge müdürlüğü Doğu Marmara Kalkınma Ajansına yapılan başvurularının başarılı teknik destek başvuruları arasına alındığını açıkladı. Bölge Müdürlüğü dahilindeki tüm ormanlar da FSC prensip, kriter ve göstergelerinin ruhuna uygun olarak yönetilip işletilmesi taahhüdünde bulunan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü söz konusu taahhüdünü gerçekleştirme yolundaki eğitim ve proje çalışmalarına devam ediyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) sağladığı Eylül-Ekim 2010 kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici teknik destek hizmetleri proje çağrısına Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, “ormanlık alanlara çöplerin atılmaması ve toplatılması eğitiminin alınması” konulu proje ile müracaat etti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) teknik destek çağrısına, Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce sunulan başvuru, Ajans tarafından yapılan ön inceleme ve nihai değerlendirme neticesinde başarılı teknik destek başvuruları arasına alındı. Yakıt ve yağ içeren kimyasallar, konteynırlar, likit ve katı organik olmayan atıklar çevresel olarak uygun koşullarda orman dışında bertaraf edilmesine dair FSC prensiplerinin, etkin bir şekilde uygulanabilmesi için bu tür bir eğitim projesine destek arayan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, bunu Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) sağladığı teknik destek hizmetleri proje çağrısı ile aşmayı hedefliyor. Bu projenin uygulanması sonucunda, herkesin görmeyi arzuladığı temiz bir çevre, çöpsüz bir Bolu Ormanları hayata geçirilmiş olacak.

BOLU OLAY

0 yorum:

Yorum Gönder