27 Ekim 2010 Çarşamba

İŞ SANAT 'GÖRKEMLİ' AÇILIYOR

İş Sanat 2010-2011 sezonunu 3 Kasım akşamı gerçekleştirilecek Borusan Filarmoni & Fazıl Say & Gürer Aykal konseri ile açıyor.

Geçtiğimiz yıl 56 etkinliği seyirciyle buluşturan İş Sanat, yeni sezonunu klasik müzik sahnesinin yıldızı Fazıl Say’ın solist olduğu bir konserle açıyor. Bugüne kadar New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France ve Tokyo Senfoni gibi dünyaca ünlü pek çok orkestra eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konserler veren Say’a, geçtiğimiz sezon Respighi, Hindemith, Schmitt eserlerini içeren ilk uluslararası CD’sini çıkaran Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor.

İş Sanat'ın 11. sezonuna start vereceği gecede BİFO’yu Avrupa ülkelerinin önde gelen orkestraları ile sayısız konserler veren ve bugüne dek yaptığı CD kayıtlarında Londra Filarmoni, Kuzey Almanya Radyo (NDR), Ankara Oda, Bilkent Senfoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni ve El Paso Senfoni orkestraları gibi önde gelen birçok sanat topluluğu ile büyük bestecilerin yapıtlarını seslendiren onursal şefleri Gürer Aykal yönetecek.

Şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Fazıl Say’a eşlik edeceği sezonun açılış konseri, 3 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00’de İş Sanat’ta gerçekleşecek.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder