13 Eylül 2010 Pazartesi

SİİRT FISTIĞI SINIRLARI AŞTI

Siirt fıstığının ürün hasadına başlandı. Piyasada 8 TL'ye rahatlıkla tüketilen yeşil Siirt fıstığının İstanbul, Ankara ve Bursa'nın yanı sıra İsveç ve Norveç'e kadar sipariş edilmesi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Havaların geçen seneye göre daha sıcak geçmesi nedeniyle erken olgunlaşan Siirt fıstığının hasadına başlandığını söyleyen fıstık üreticisi ve aynı zamanda tablacı olan Mahmut Burak, "Geçen yıla oranla az rekolte olmasına rağmen fiyatlar düşmedi. Fıstık üreticisi ve aynı zamanda topladığım fıstıkları tablada satıyorum. Kilosu 8 TL'den rahatlıkla tüketilebiliyor. Siirt fıstığını kent merkezinin yanı sıra İstanbul ve Ankara, Bursa gibi büyük illerde satıyoruz. Bunun yanı sıra fıstığa ilgi duyan İsveç ve Norveç gibi devletlere de sipariş ediliyor. Çatlama oranı yüksek. Yeşil Siirt fıstığı kolestrola iyi geldiği için rağbet de her geçen gün artıyor. Bu da yüzümüzü güldürüyor" dedi.

İran fıstığının Siirt fıstığı adı altında satıldığını, kaliteyi düşürdüğü için de ithalatta zorlandıklarını ifade eden Burak, "Büyük illerde Siirt adı altında satılan İran fıstığı Siirt fıstığının kalitesini düşürdüğü için ithalatta zorlanıyoruz. Dünyada marka olan Siirt fıstığının önündeki engel olan ve Siirt fıstığı adı altında satılan İran fıstığına izin verilmemelidir. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz. Siirt fıstığının itibarını zedeleyen her şeyden kaçınılsın" diye konuştu.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder