1 Eylül 2010 Çarşamba

MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından 16 Kasım–2 Aralık tarihleri arasında bu yıl ilki gerçekleştirilmekte olan Malatya Uluslararası Film Festivali, iki ayrı yarışma düzenleniyor.

Festival süresince 65'i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100'e yakın film sinemaseverlerle buluşuyor.

Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlamak üzere mizah ve alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin birlikte yarışacağı, Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması'nı hayata geçiriyor.

Uluslararası Yarışma'da toplam 12 film 'Altın Kayısı Ödülü' için yarışıyor. Festival Danışma Kurulu ve Yarışma Seçici Kurulu tarafından belirlenecek olan filmler, yarışma ana jürisi tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında değerlendiriliyor. Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması için son başvuru tarihi 1 Ekim 2010.

Yarışmaya katılmak isteyen ve festivalin www.malatyafilmfest.com adresinde duyurulan Festival Yönetmeliği'nde belirtilen özelliklere uygun olan film sahiplerinin bu tarihe kadar Festival Merkezi'ne başvurmaları gerekmekte.

DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder